Werkwijze

 

1. Je doet eerst zelf de eerste bezichtiging

Het wordt steeds makkelijker om zelf een woning te vinden. Dit is mede te danken aan het internet. Er zijn diverse websites waarop je woningen kunt zoeken, zoals www.funda.nl. Je bent voor het zoeken naar een woning dus niet meer afhankelijk van een makelaar. Je kunt ons inschakelen op het moment dat u een woning op het oog hebt en deze hebt bezichtigd. Je kunt de verkopende makelaar laten weten dat deze nog van jou hoort, blijf neutraal en stel zakelijk vragen. Je kunt aansluitend contact met ons opnemen, wij gaan dan (binnen 24 uur) voor je aan de slag.


2. Je schakelt ons in

Als je een woning hebt bezichtigd en deze aan je wensen en eisen voldoet, kun je contact met ons opnemen via het contactformulier. Er wordt dan zo snel mogelijk (dezelfde of de eerstvolgende dag) contact met je opgenomen. Je kunt ons ook bereiken via telefoonnummer 088-4303022.


3. De bodemprijs achterhalen

Om ervoor te zorgen dat we de onderhandelingen goed in gaan, zorgen wij ervoor dat er een optie of een onderbodstelling op de woning komt. Hierdoor kan een andere partij er niet meer met de woning vandoor gaan. Met jouw toestemming gaan wij achterhalen hoeveel de verkoper ongeveer bereid is om te zakken met de vraagprijs, wat ons een inschatting geeft van waar de bodemprijs ligt. Het kan voorkomen dat je na deze inspectie de woning niet meer wilt kopen. Een miskoop is dan voorkomen en de volgende keer bent je weer even welkom bij ons. In de meeste gevallen gaat de koop echter door en kunnen wij verder gaan met waar we zo goed in zijn: onderhandelen over de prijs en de oplevertermijn.

Onze makelaar heeft door de vele voorgaande onderhandelingen veel ervaring. Naast onderhandelen over de prijs wordt er ook onderhandeld over de oplevertermijn. Voordat de onderhandelingen van start gaan, bespreken wij de onderhandelingsstrategie met jou. Je wordt tijdens de onderhandelingen op de hoogte gehouden van alle vorderingen. We hebben dagelijks contact, ook wanneer er een dag niet veel nieuws is.


4. Inschakelen van lokale bouwkundige en taxateur

Besluit je om de woning aan te kopen? Dan schakelen wij een plaatselijke taxateur en/of bouwkundige in. De bouwkundige kan de technische staat van de woning goed beoordelen. Je loopt samen met de bouwkundige door de woning, waardoor je zelf ook de kans hebt om al je vragen te stellen. De lokale taxateur geeft ons informatie over de marktwaarde van de woning en eventuele relevante omgevingsfactoren. Ook stelt de taxateur een erkend taxatierapport op waarmee je naar de geldverstrekker kunt.
N.B. Wij verstrekken opdrachten aan externe experts (als bouwkundigen en taxateurs) uit naam van jou als klant. Wanneer de expert een fout begaat, dan kunnen wij hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.


5. De controle van het koopcontract

Wanneer de onderhandelingen succesvol zijn verlopen en beide partijen akkoord gaan, moet de koopakte worden opgesteld. Dit is de taak van de verkopende partij. Onze makelaar zal deze akte nauwkeurig nalopen om er zeker van te zijn dat jouw belangen goed en compleet worden omschreven. Waar nodig wordt de akte aangevuld. De akte wordt met je besproken voordat je jouw handtekening bij de notaris of bij de verkopende partij plaatst. 


6. Tips om kosten te besparen

Gedurende het aankooptraject en vooral in de eindfase loop je helaas tegen noodzakelijke kosten aan. Zo moet er voor de bank vrijwel altijd een onafhankelijk taxatierapport worden opgesteld. Als aankoopmakelaar mogen wij dat dus niet zelf doen; de bank zou dat niet aanvaarden. Wij zorgen ervoor dat je zaken doet met een taxateur die door alle banken wordt geaccepteerd, indien een bouwkundige niet noodzakelijk is, zit de prijs van een gevalideerd taxatierapport inbegrepen in ons tarief.


7. Het zoeken naar een goedkope notaris

Je kunt op internet via de website www.notarisakte.nl voor een vaste lage prijs een notaris vinden. Het kan ook zijn dat er lokaal een goedkopere notaris werkzaam is. Onze makelaar helpt je bij de controle van de offerte van de notaris.


Schakel direct een Resultaat Makelaar in!

Om je goed van dienst te kunnen zijn, hebben wij jouw persoonlijke gegevens nodig. Wij gaan altijd zeer zorgvuldig met deze gegevens om. In ons privacybeleid lees je hier meer over.